Zamieszczone przez sesik
Końcowka wydechu do 2.0TDI BKD
Zwiń
X
-
Końcowka wydechu do 2.0TDI BKD
Witam,
Czy ktos montował u siebie końcówke wydechu o numerze FDC610 001 do wydechu w 2.0TDI
Ponoć jest dedykowana do 1.9 TDI, czy jest jakaś roznica, czy da radę ja zamontowac po obcięciu zakrzywionej końcówki rury?
Jest to końcówka przykrecana na opaskę i śrubę (podobna jak na załączonym zdjęciu)Załączone pliki
-
-
krisekpl, ma mniejszą średnicę niz do 2,0
porównaj sobie to co masz na stronie poniżej to bedziesz wiedział
Speciálka na autodoplňky od roku 1999. Vše pro Vaše auto. Odborně poradíme a pomůžeme s výběrem. E-shop na autodoplňky Ostrava. Specializovaný obchod s kompletním sortimentem doplňků na auta. 20 let zkušeností.
poza tym końcówki do RSa w sklepie kosztują tyle samo(ok 200PLN) więc po co cudowaćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miguellokrisekpl, Kilka osób zakładało tyle że nikt chyba tego przykręcał... Trzeba to chwycić spawem bo te śrubeczki zgubisz razem z końcówką...
Może być być tak że ta obrączka jest ściągana i normalnie się ja spawa :wink:"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Piotrek_gdy faktycznie masz rację, po co kombinować jak można na stałe przyspawać, a i koszt podobny
W takim razie następne pytanie czy przy końcówce spawanej FDC 620 001 (dedykowana do silników 2.0TDI) trzeba rzeźbić coś w zderzaku tylnym (jakieś wycięcie) czy spokojnie się zmieści bez wycinania (tylko obcięcie zagiętej końcówki wydechu)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamkrisekpl, do bkd masz taką
FDC610 002
Komentarz
-
-
Moje zdanie jest takie ze trzeba przyspawać te końcówki. Opaski są kiczowate a poza tym strasznie szybko gniją i przestają spełniać swoja funkcje . Pracuje w fabryce tłumików i gdyby opaska była dobrym rozwiązaniem to stosowalibyśmy je wszędzie a nie tylko tam gdzie jest to absolutnie konieczne. Ja sam mam spawane końcówki z opla insigni a mogłem je przerobić na opaski w pracy a z tego co widzę to nie masz zamiaru kupić końcówki za 20 zł z Tesco, a bywały już i takie akcje ze końcówki znajomym kradli. No ale Twoje auto , Twoja kasa
Komentarz
-
-
Spawać, spawać jak powyżej, wszelkie kręcenie jest proponowane tylko dla ułatwienia montażu (czyt. wyższej sprzedaży) jednak dobry fachowy spaw załatwia problem z reguły na zawsze, pamiętaj aby spaw zabezpieczyć lakierem (opóźni proces korozji) a przy spawaniu zakryć powierzchnię ozdobną końcówki bo jak się odprysk przyklei też będzie rdzewieć.Synu dowiedz się czego robić nie potrafisz i nie rób tego...
Komentarz
-
-
Odgrzeję trochę kotleta, ale w tym tygodniu będę instalował oryginalną, spawaną końcówkę i tak się właśnie zastanawiam nad tym, co powyżej napisał Lukicrx, a dokładniej o zabezpieczaniu lakierem.
Czy faktycznie po takim cięciu i spawaniu korozja może udzielać się szybciej i czym ewentualnie w takim razie zabezpieczyć to miejsce, żeby opóźnić? Farbą na wysokie temperatury? Cementem do łatania wydechów?
Komentarz
-
-
Ja mam silnik BKD i spawalem ale oryginalne koncowki od RSki. Silniki 2.0 TDi maja szersza srednice wydechu bo 55mm. Silniki 1,9TDi, 2.0 benzyna maja 50mm - temat juz przerabialem. Jak mam tez doradzic to tylko spawac. Po zimie Ci zgnije i koncowki zgubisz. Chcesz to dam namiar i kup od RSki oryginalne, koszt nawet tanszy niz tego miloteca. Nic nie trzeba wycinac w zderzaku - wszystko pasuje idalnie. Pozatym mi przyspawali i czyms jeszcze zabezpieczyli na spawach. Wyglada jakby byla oryginalnie montowana (wazne bo koncowki sa wspawane pod katem profilu zderzaka)
Komentarz
-
Komentarz